ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele chinez a propus patru principii pentru a împiedica criza ucraineană să scape de sub control

10:11 | 17.04.2024 Categorie: Externe

Beijing, 17 apr. /MOLDPRES/. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a propus marţi, în cadrul întrevederii cu cancelarul Germaniei Olaf Scholz, patru principii pentru a împiedica criza ucraineană să scape de sub control şi pentru a restabili pacea cât mai repede posibil, transmite MOLDPRES cu referire la un comunicat al președinției de la Beijing.

„În primul rând, ar trebui să prioritizăm menţinerea păcii şi a stabilităţii şi să ne abţinem de la a căuta câştiguri egoiste. În al doilea rând, ar trebui să calmăm situaţia şi să nu turnăm gaz pe foc. În al treilea rând, trebuie să creăm condiţii pentru restabilirea păcii şi să ne abţinem de la exacerbarea în continuare a tensiunilor. În al patrulea rând, ar trebui să reducem impactul negativ al crizei asupra economiei mondiale şi să ne abţinem de la subminarea stabilităţii lanţurilor industriale şi de aprovizionare globale”, a declarat Xi Jinping.

„Suntem pregătiţi să menţinem cooperarea cu toate părţile, inclusiv cu Germania, în această privinţă”, a adăugat el.

„Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina şi înarmarea Rusiei au un impact negativ foarte important asupra securităţii în Europa”, i-a spus la rândul său Olaf Scholz lui Xi Jinping, potrivit televiziunii germane.

„Aceasta afectează în mod direct interesele noastre fundamentale”, a subliniat Scholz. „Indirect, toate acestea subminează ordinea internaţională în ansamblul ei, deoarece încalcă un principiu al Cartei Naţiunilor Unite – principiul inviolabilităţii frontierelor de stat”, a adăugat el.

Olaf Scholz a fost primit de către Xi Jinping marţi dimineaţa, la finalul vizitei de trei zile pe care a efectuat-o în China, primul partener comercial al Germaniei. Cancelarul se afla în fruntea unei importante delegaţii din care fac parte miniştrii şi şefi de întreprinderi.

img24002793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!