ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost deschis primul laborator performant de pregătire a specialiştilor în domeniul TIC

17:08 | 19.11.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Primul laborator performant de pregătire a specialiştilor în domeniul TIC a fost inaugurat astăzi în cadrul Colegiului de Informatică din Chişinău. Acesta a fost creat cu suportul financiar oferit de către Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare în cadrul Proiectului “Îmbunătăţirea calității învățămîntului vocaţional-tehnic în domeniul TIC”, informează MOLDPRES.

Laboratoare similare vor fi lansate în perioada imediat următoare în cadrul altor cinci colegii şi şcoli profesionale din ţară. Suma totală investită în crearea laboratoarelor este de 140 mii de euro. 

În cadrul Proiectului “Îmbunătăţirea calității învățămîntului vocaţional tehnic în domeniul TIC” elevii vor putea acumula cunoştinţe relevante şi dezvolta abilități practice graţie implementării unui curriculum modernizat, îmbunătăţirii metodelor de predare şi introducerii unor module şi servicii educaţionale adiţionale. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, laboratoarele dotate cu echipament performant vor eficientiza procesul de instruire, contribuind la dezvoltarea unor competenţe practice foarte importante pentru angajarea tinerilor în cîmpul muncii. 

Proiectul se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2012 – 31 mai 2015. Scopul acestuia este modernizarea educaţiei TIC şi corelarea acesteia cu cerinţele pieţei forţei de muncă.
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!