ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asociația Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova va organiza un curs de instruire pentru giuvaiergii

15:39 | 10.12.2014 Categorie: Societate

Chișinău, 10 dec. /MOLDPRES/. La inițiativa Asociației Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova, în țara noastră urmează a fi organizat, în premieră, un curs de formare profesională pentru giuvaiergii și designerii-giuvaiergii. Cursul va fi urmat de 15 meșteri populari și tehnologi din diferite localități ale Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Cursul va fi organizat în cadrul proiectului „Balcanii de Vest” cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, grație asistenței Asociației Balcanice a femeilor care practică meșteșugurile și Asociației Balcanice a businessului mic cu reședința la Sofia. Scopul proiectului constă în formarea profesională, care presupune și crearea ulterior a noilor locuri de muncă la noi în țară. 

Proiectul educaţional va fi structurat pe trei module. Primul modul, care va avea loc în Colegiul privat Mondostud-Art, începe în decembrie curent şi presupune instruirea teoretică a bijutierilor şi designerilor de bijuterii. Al doilea modul teoretic va avea loc la Chişinău, în ianuarie anul viitor, iar cel de-al treilea modul se va desfăşura în februarie în Germania, în Idar-Oberstein, oraşul pietrelor scumpe şi al bijuteriilor.
 
După studierea aprofundată a teoriei şi practicii, participanţii vor primi certificate ale Academiei de meserii, Handwerkskammer Koblenz (НWК Koblenz) & Рrеstel Design. Cursurile vor fi ţinute de instructorii din Germania, care au desfăşurat treninguri pentru bijutierii din Bulgaria şi Macedonia.

 

img14001911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!