ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca raională Căuşeni a fost lansat un program de predare a limbii engleze pentru copii

13:26 | 06.02.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Biblioteca raională Căuşeni a lansat un nou serviciu denumit “Engleza pentru bobocei”. Acesta se înscrie în programul Novateca şi este destinat copiilor de vîrstă preşcolară şi cei din clasele I-II-a care doresc să studieze limba engleză, transmite MOLDPRES.

La prima şedinţă desfăşurată ieri, copiilor le-au fost prezentate modalităţile de predare a limbii engleze pentru începători şi materialele didactice de care se vor folosi.

Contactată de MOLDPRES, directorul Bibliotecii  raionale Căuşeni, Liuba Osipov, a menţionat  că asemenea servicii sînt o noutate pentru bibliotecile publice din ţara noastră. “Idea am conceput-o la instruirile în cadrul programului Novateca, propunîndu-ne să iniţiem cît mai multe activităţi care ar face atractivă şi binevenită o bibliotecă. Am găsit mai mulţi voluntari care au fost de acord să înveţe micuţii, printre care studenţi din SUA şi elevi din liceele oraşului. Totodată, am aplicat programe electronice care vor face procesul de studii mai interesant şi captivant”, a specificat Liuba Osipov.

Programul Novateca a fost lansat în mai 2012, în urma semnării memorandumului de parteneriat între Ministerul Tehnologiei Informației şi Comunicațiilor, Ministerul Culturii și programul Global Libraries în R. Moldova pentru modernizarea bibliotecilor, dotarea acestora cu calculatoare şi asigurarea accesului gratuit la internet. Proiectul este realizat cu sprijinul Fundației Bill și Melinda Gates. În R. Moldova sînt 1350 de biblioteci, dintre care peste 70 au fost incluse deja în programul Novateca, instituţia de la Căuşeni fiind printre primele.

 

img15000793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!