ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O paradă a portului popular va avea loc la Ialoveni

08:22 | 03.07.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. O paradă a portului popular va avea loc sîmbătă, 4 iulie, la Ialoveni, informează MOLDPRES.

Evenimentul se va derula în cadrul Festivalului Internaţional „Ştefan cel Mare şi Sfînt” şi a Festivalului Internaţional „Întîlniri bucovinene”. Parada portului popular se va desfăşura în centrul oraşului Ialoveni, între orele 18.30 – 19.00. Între orele 19.00 – 21.00, vor avea loc spectacole cu interpreţi, orchestre, dansatori, ansambluri folclorice din ţară şi din Europa.

Concerte similare vor avea loc sîmbătă la Chişinău, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt”, între orele 18.00 – 22.00.

O paradă a portului popular se va desfăşura duminică şi la Criuleni, între orele 11.30 - 12.00. Între orele 12.30 – 14.00, în centrul oraşului vor avea loc spectacole cu interpreţi, orchestre, dansatori, ansambluri folclorice din ţară şi din Europa.  

La Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov” se va juca sîmbătă, 4 iulie, comedia „Slişkom jenatîi taxist” de R. Cooney (ora 18.00). Duminică actorii cehovieni vor relua spectacolul muzical pentru copii „Belosnejka i semi gnomov” de E. Constantinov (ora 11.00) şi comedia „Besporeadok” de R. Cooney (ora 18.00).

Pînă la 28 iulie, la Centrul „C. Brâncuşi” din capitală este deschisă publicului expoziţia-concurs „Recviem”. Pînă la 22 iulie, această instituţie culturală găzduieşte o expoziţie personală a artistului plastic B. Poleakov.

„La început a fost…Lutul” este genericul unei expoziţii, care este deschisă publicului la Muzeul Naţional de Istorie, pînă la 31 decembrie 2015. Muzeul deţine cea mai importantă colecţie de materiale arheologice din Republica Moldova, rezultată din săpături arheologice, începînd cu anul 1947 şi pînă în anul 2014. Cea mai mare parte a acestei colecţii o constituie piesele din argilă.

Muzeul Naţional de Istorie mai găzduieşte o expoziţie temporară de arme şi echipament militar. Expoziţia este deschisă publicului pînă la 18 mai 2016. Colecţia a fost constituită în a doua jumătate a secolului al XX-lea din descoperiri arheologice şi din donaţii şi include peste trei mii de piese din cele mai vechi timpuri pînă în prezent.

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei este deschisă publicului pînă la 12 iulie o expoziţie a artistului plastic Miriam Gamburd din Israel. Pînă la 26 iulie, această instituţie culturală găzduieşte o expoziţie a lui Toshio Yoshizumi din Japonia.

La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală este deschisă publicului, pînă la 23 august, expoziţia „Valori bibliofile din colecţia Koch restaurate în Republica Federală Germania”. Expoziţia este consacrată jubileului de 70 de ani de la fondarea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „N. Testemiţanu”. Recent la biblioteca acestei universităţi au fost readuse 168 de cărţi din colecţia de carte veche şi rară Koch, care au fost transmise temporar Bibliotecii Universităţii din Munchen, Germania, în scopul efectuării lucrărilor de restaurare.

(Reporter D. Moraru, editor A. Răileanu)

img15004526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!