ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bălţi au început Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord

16:43 | 06.10.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/.  Cea de-a III-a ediţie a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord se va desfăşura în perioada 6-10 octombrie. Programul evenimentului prevede mai multe acţiuni care vor avea loc în oraşele Bălţi, Glodeni, Briceni, Edineţ, Floreşti şi Soroca, relatează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor,  împreună cu mai mulţi parteneri din ţară şi de peste hotare. Tradiţional, la Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord participă instituţii şi întreprinderi din Letonia şi România.

Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, organizatorii şi partenerii au scopul să promoveze potenţialul economic şi investiţional al Regiunii de Nord a R. Moldova. “Dorim să implicăm actorii regionali în procesul de dezvoltare şi să facilităm crearea parteneriatelor dintre localităţi, instituţii şi întreprinderi din zona de nord şi din alte ţări”, a menţionat Bodrug.

Evenimentul a demarat astăzi cu o sesiune de dezbateri publice la Bălţi, cu genericul “Regiunile Moldovei merită un viitor european”. După aceasta la Glodeni a fost semnat un acord de cooperare dintre Consiliul raional şi administraţia regiunii Elgava (Letonia).

În perioada 7-8 octombrie sînt prevăzute sesiuni de lucru în raioanele Edineţ, Briceni, Floreşti şi Soroca. Pe 9 octombrie la Bălţi va avea loc ediţia a XXI-a a Tîrgului “Consum Expo”, precum şi forumul “Promovarea potenţialului  economic al Regiunii Nord – posibilităţi de colaborare cu ţările Uniunii Europene”.

Programul se va încheia la 10 octombrie cu o manifestare de amploare – Ziua cooperării Letoniei cu Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova. Acţiunea va avea loc în Piaţa “Vasile Alecsandri” din municipiul Bălţi.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img15006647

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!