ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În memoria actorului Mihai Volontir au fost emise mărci şi cărţi poştale

14:36 | 20.10.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. În semn de recunoștință și comemorare a celebrului actor Mihai Volontir, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a decis emiterea mărcii și a cărții poștale în memoria maestrului. Acestea vor fi puse în circulație de Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei” de la 21 octombrie curent, informează MOLDPRES.

Marca poștală „Mihai Volontir, actor. In memoriam” prezintă portretul artistului pe fundalul unei secvenţe din filmul „Dimitrie Cantemir”. Aceasta este completată cu plicul „prima zi a emisiunii” şi o carte poştală ilustrată.

Marca are valoarea nominală de 1,75 lei și este tipărită într-un tiraj de 200 mii de exemplare. Cartea poștală ilustrată va putea fi achiziționată la prețul de 3 lei, fiind printată în o mie de exemplare. Designul emisiei a fost realizat de Lilian Iațco.

Mihai Volontir a fost actor de teatru și cinema. În cei 57 de ani de activitate a jucat peste 120 de roluri în spectacole de teatru și filme, iar rolul lui Budulai din serialul televizat „Țiganul" l-a făcut celebru pe plan mondial. În anul 2000 Mihai Volontir a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”, iar Academia de Științe a Moldovei l-a desemnat ”Cel mai bun actor al secolului XX din cinematografia moldovenească”. 

Mihai Volontir s-a stins din viața pe 15 septembrie 2015, la vîrsta de 81 de ani.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img15007017

img15007017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!