ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Valeriu Streleț declară că scopul celor care denigrează Guvernul este deturnarea R. Moldova de la vectorul de integrare europeană

17:00 | 20.10.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. În ultimele zile „s-a declanșat un atac masiv, bine regizat împotriva guvernului”. Scopul principal este deturnarea Republicii Moldova de la vectorul său strategic de integrare europeană, a declarat astăzi într-o conferință de presă prim-ministrul Valeriu Streleț, transmite MOLDPRES.

„Am ascultat cu atenție declarațiile tovarășului Voronin și ale tovarășului Dodon și înțeleg că scopul lor este să creeze o atmosferă de haos, o atmosferă de debandadă acum, în prag de iarnă. Dar scopul lor principal este ca prin aceste acțiuni, prin denigrarea imaginii Guvernului, care într-o perioadă scurtă de timp de cînd a fost învestit a făcut tot posibilul pentru a debloca o serie de procese care vizează sectorul bancar, stabilitatea plăților sociale, sectorul energetic, să deturneze Republica Moldova de la vectorul său strategic de integrare europeană”, a menționat premierul.

Potrivit lui Valeriu Streleț, prin aceste atacuri „se încearcă să se pună în practică ceea spre ce au tins ei demult”. După cererea „perfect legală” de demisie a directorului CNA, prim-ministrul a subliniat că va cere demisia și altor funcționari, inclusiv miniștri, care „nu fac reformă, ci antireformă, protejînd interesele partidelor, dar nu ale cetățenilor”.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat astăzi într-o conferință de presă că va înregistra săptămîna curentă moțiunea de cenzură asupra Guvernului Streleț. „Moțiunea se depune cu 26 de semnături și se adoptă cu 51 de voturi. Noi vom face tot posibilul ca săptămîna curentă moțiunea să fie depusă, iar săptămîna viitoare să fie votată în plenul Parlamentului”, a declarat Dodon. Și liderul PCRM Vladimir Voronin a menționat azi în cadrul unei conferințe că ar putea să susțină o eventuală moțiune de cenzură.

“Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot”, a avertizat premierul Valeriu Streleț. Oficialul a adăugat că maniera și sincronizarea cum au fost făcute aceste declarații îl face să creadă că jocurile în mare măsură sînt făcute și urmează actul final în Parlament - demiterea prin vot secret a unui Guvern proeuropean.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img15007024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!