ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarii din R. Moldova vor fi instruiți cum să administreze mai eficient treburile locale

13:39 | 04.11.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii noiembrie, toți primarii din R. Moldova vor beneficia cursuri de instruire pentru aleșii locali, organizate de Academia de Administrare Publică cu suportul Programului comun de dezvoltare locală integrată, informează MOLDPRES.

Participanții vor învăţa cum să îmbunătăţească procesul decizional la nivel local, care sînt competențele aleșilor locali, performanța bugetară și buna gestionare a serviciilor de utilitate publică.

Aleșii locali vor dezbate mai multe subiecte ce ţin de funcţionarea administraţiei publice locale, abordarea politicilor publice prin prisma drepturilor omului şi egalităţii de gen, managementul serviciilor publice locale, patrimoniul public, gestionarea eficientă a finanţelor publice locale din perspectiva descentralizării fiscale.

Pentru a asigura durabilitatea cunoştinţelor obţinute în cadrul acestor instruiri, 12 mii de aleşi locali din ţară vor primi cîte un exemplar al „Ghidului alesului local" pînă la sfîrşitul anului curent.

Programul comun de dezvoltare locală integrată este implementat de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al guvernelor Danemarcei şi Suediei, în parteneriat cu PNUD Moldova şi Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor.

( Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img15007471

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!