ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnaţi laureaţii Festivalului Internaţional „Două inimi gemene”

12:03 | 16.11.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene. In memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici” s-a încheiat ieri la Palatul Naţional din Chişinău cu Gala Laureaţilor, informează MOLDPRES.

La ediţia din acest an au participat 46 de interpreţi din 12 ţări, dintre care 23 la secţiunea copii şi 23 – la secţiunea maturi.

Solicitată de MOLDPRES, Eugenia Ursu, responsabilă de invitaţia participanţilor de peste hotare, a afirmat că la ediţia din acest an au evoluat pentru prima oară interpreţi din Vietnam, Kîrgîzstan şi Statele Unite ale Americii.

La rîndul său, directorul festivalului, Eugenia Marin, a menţionat că ediţia din anul curent a Festivalului a fost una deosebită. „Mă bucur că muzica lui Ion Aldea-Teodorovici este cunoscută în întreaga lume şi e interpretată într-o frumoasă limbă română”, a subliniat Eugenia Marin.

Potrivit preşedintelui juriului, Svetlana Bivol, surpriza Festivalului a constituit-o interpretul Nguyen Khac Hoa din Vietnam, care a interpretat piesa „Eminescu” într-o limbă română impecabilă şi care a luat Marele Premiu al Festivalului.

De premiul I la secţiunea maturi s-a învrednicit Assel Kassenova din oraşul Bacu, Azerbadjan, de premiul II – Aigherim Kusainova din Astana, Kazahstan, şi de premiul III – Anna Vdovicenco din Chişinău.

La secţiunea copii primele trei premii au fost împărţite între Jaklin Tarachi (Bulgaria), Laura Bairamova (R. Moldova) şi, respectiv, Viorela Stoian (România). În posesia Marelui Premiu a intrat Ali Kuptleu  din Kîrgîzstan.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici s-au stins din viaţă în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui accident rutier, care s-a produs în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti, România.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img15007827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!