ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe semafoare din Comrat au fost dotate cu “săgeţi verzi”

12:41 | 17.11.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/.  La iniţiativa Primăriei Comrat, pentru circulaţia  în oraş  a fost  modificat Regulamentul  rutier. Recent şoferilor le-a fost permis să întoarcă  la dreapta chiar dacă semaforul arată “roşu”, comunică MOLDPRES.

Potrivit viceprimarului de Comrat, Maxim Mihailiuc, instalarea  săgeţilor  verzi la semafoare  este  o noutate pentru localitate. “Bineînţeles că nu o putem aplica la toate semafoarele din oraş, dar acolo unde a fost posibil am făcut-o”, a afirmat  viceprimarul, citat de gagauzinfo.md.

În prezent acest lucru este permis la mai multe intersecţii, pe străzi din centrul oraşului cu trafic aglomerat. Totodată, autorităţile locale  planifică să includă alte cîteva semafoare în acest  regim.

Mai mulţi şoferi din Comrat au susţinut  ideea administraţiei oraşului ca fiind  comodă.

Conform regulilor de circulaţie rutieră, în intersecţiile unde sînt instalate semne cu săgeţi verzi, la culoarea roşie a semaforului este permisă cotitura spre dreapta. În același timp, mişcarea înainte şi la stînga este interzisă.

În R. Moldova o practică similară a fost introdusă pentru prima dată acum cîţiva ani în municipiul Chişinău.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img15007869

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!