ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost aprobate restricţii la înmatricularea mijloacelor de transport cu numere speciale

17:16 | 18.11.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, modificarea Hotărîrii Guvernului nr.1049 din 4 octombrie 2001 privind reglementarea atribuirii seriilor speciale de înmatriculare a mijloacelor de transport, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Modificarea prevede că, începînd cu 1 iunie 2016, în Republica Moldova vor fi înmatriculate cu numere speciale din seria „MAI” doar mijloacele de transport ale subdiviziunilor care au competenţă nemijlocită de menţinerea ordinii publice şi securităţii statului, precum şi cele de protecţie a populaţiei, teritoriului şi mediului în cazul situaţiilor excepţionale.

Alte mijloace de transport antrenate în activităţi speciale de investigaţie, inclusiv cea de urmărire penală, nu vor mai fi înmatriculate cu numere din seria respectivă.

Executivul în exerciţiu a mai aprobat astăzi Planul calendaristic de pregătire a protecţiei civile şi Planul de completare cu audienţi a Centrului Republican de Instruire pentru anul viitor.  

(Editor A. Răileanu)

img15007935

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!