ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 90 de mii de copii au fost instruiţi cu privire la securitatea personală, de către poliţie

11:30 | 25.12.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 25 dec. /MOLDPRES/. Circa 90 mii de copii a fost informaţi despre consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool, tutun, despre violenţa între semeni şi consecinţele comportamentului agresiv, în cadrul operaţiunii “Grija” desfășurată de Inspectoratul General al Poliţiei, informează MOLDPRES.  

Operaţiunea a avut loc în perioada 15-24 decembrie și a fost petrecută în aproximativ 1200 de licee şi gimnazii din ţară. De asemenea, copiii au fost informaţi cu privire la securitatea personală şi siguranţa la trafic în perioada sărbătorilor de iarnă.    

Surse din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei au precizat că, în perioada vacanţei de iarnă, poliţiştii vor desfăşura razii în instituţiile de agrement, pe timp de zi şi de noapte. Verificările vor avea drept scop depistarea copiilor aflaţi fără supravegherea părinţilor şi prevenirea victimizării acestora.

În acest sens, poliţia recomandă părinţilor să supravegheze permanent copiii pentru a evita riscurile de dispariţie, accidente de circulaţie şi răniri, să instruiască copiii de a nu deschide uşa persoanelor necunoscute, să atenţioneze copiii de a nu urca cu persoane necunoscute în ascensor, dar şi în automobilul acestora, precum și să nu le permită să iasă în stradă sau la joacă cu bunuri de preţ (cercei, lănţişoare, inele din aur sau telefoane mobile).    

Inspectoratul General al Poliţiei atenţionează că părinţii care nu îşi îndeplinesc obligaţiile de întreţinere, educare şi de instruire a copilului, riscă să fie sancţionaţi cu amendă de la 300 la 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 40 de ore.

Și Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a anunţat că va activa în regim sporit, în perioada 25 decembrie 2015-10 ianuarie 2016. 

(Reporter D. Moraru, editor L. Alcază) 

img15009081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!