ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul caz de gripă a fost confirmat la Ungheni

11:04 | 06.01.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/. Primul caz de gripă A H1N1 din sezonul rece 2015-2016 a fost înregistrat la Ungheni, a anunţat astăzi Centrul Naţional de Sănătate Publică.

Petru Scoferţă, şef de laborator la Centrul Naţional de Sănătate Publică, a specificat pentru agenţie că gripa A H1N1, numită şi porcină, a fost depistată la o femeie de 53 de ani, care activează în calitate de medic-ginecolog.

„Deşi iniţial femeia a fost diagnosticată cu infecţie respiratorie virală acută, testele de laborator au arătat prezenţa virusului gripal A H1N1”, a menţionat Scoferţă.

Peste 3 600 de persoane au făcut viroze, în perioada 28 decembrie-3 ianuarie, morbiditatea prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare fiind în scădere, faţă de săptămîna precedentă.   

În sezonul rece trecut, 21 de persoane au decedat ca urmare a complicaţiilor, provocate de gripă. Potrivit datelor Centrului Naţional de Sănătate Publică, pacienţii respectivi sufereau şi de alte maladii, cum ar fi hepatită, diabet zaharat, insuficienţă cardiovasculară sau renală. 

(Reporter D. Moraru, editor L. Alcază)  

img16000093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!