ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău va avea loc un concert dedicat Zilei Culturii Naţionale

16:40 | 12.01.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Un concert dedicat Zilei Culturii Naţionale va avea loc la Chişinău vineri, 15 ianuarie, informează MOLDPRES.

Spectacolul muzical, organizat de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" va fi găzduit de Sala cu Orgă, cu începere de la ora 18.00. În cadrul concertului vor evolua Orchestra Naţională de Cameră, dirijor  - Cristian Florea, Corul Naţional de Cameră, condus de Ilona Stepan, solişti - Alexandru Şura (ţambal) şi Ştefan Negură (nai). Vor răsuna creaţii ale compozitorilor Musicescu, Porumbescu, Pautza, Saints-Saens, Dubosarschi, Arvinte. Intrarea la concert este liberă.

Filarmonica Naţională "S. Lunchevici" va găzdui la 15 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, un concert dedicat împlinirii a 175 de ani de la naşterea compozitorului rus P.I.Ceaikovski. Vor evolua tenorul Serghei Pilipeţchi, pianiştii Olga Iuhno şi Dumitru Matei. În cadrul concertului, vor răsuna creaţii celebre din repertoriul lui P.I.Ceaikovski. Compozitorul s-a născut la 25 aprilie 1840. 

Teatrul Naţional "M.Eminescu" va găzdui la 15 ianuarie un spectacol cu genericul "Serata Eminescu". În cadrul spectacolului se vor produce actori ai naţionalului de la Chişinău, precum şi Orchestra de Cameră a teatrului. Marele poet Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Botoşani.

La Teatrul Republican "Luceafărul" se va juca joi comedia "Testamentul" de Gh.Urschi, iar vineri  - "Steaua fără nume" de M.Sebastian. Începutul spectacolelor - ora 18.00.

Teatrul Naţional "Satiricus-I.L.Caragiale" va relua la 15 ianuarie piesa "Cerere în căsătorie" de A.P.Cehov (ora 18.00). 

Teatrul "E.Ionesco" va prezenta la 15 ianuarie comedia "Chiriţa în provincie" de V.Alecsandri (ora 18.30). 

La Teatrul Dramatic Rus de Stat "A.P.Cehov" se va juca vineri, 15 ianuarie, spectacolul "Halam-Bundu ili zalojniki liubvi" de Iu.Poleakov (ora 18.30). 

(Reporter D. Moraru, editor A. Răileanu)

img16000214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!