ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PLDM va decide mîine dacă va participa la negocierile pentru formarea unui nou Guvern

16:16 | 12.01.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. PLDM va decide mîine în cadrul fracțiunii dacă va participa sau nu la negocierile pentru crearea unei noi majorități parlamentare. Anunțul a fost făcut astăzi de deputatul PLDM Valeriu Ghilețchi la finele unei runde de consultări cu PD, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Ghilețchi, discuțiile au fost constructive, iar o serie de întrebări și-au găsit deja răspunsul. „Mîine vom convoca ședința fracțiunii și vă vom informa despre decizia noastră. Ce ține de candidatul la funcția de premier, PD insistă să îl desemneze. Ei au anunțat că o vor face mîine după ședința Biroului politic. Modul în care va arăta viitorul Guvern va depinde de candidatul desemnat. Răspunsul îl vom da după desemnare, tot atunci vor demara și negocierile. PD are deja cîteva candidaturi”, a specificat Ghilețchi.

Liderul PD Marian Lupu s-a arătat mulțumit de discuțiile cu PLDM și a spus că speră că lista cu semnăturile celor 56 de deputați prezentată șefului statului Nicolae Timofti va crește. „Astăzi nu am avut negocieri și nu am discutat funcții și responsabilități. Acest proces va demara după desemnarea candidatului la funcția de premier”, a opinat Lupu.

Ieri, șapte deputați PLDM au anunțat că vor susține un candidat la funcția de premier desemnat de PD. Ulterior, conducerea PD a prezentat șefului statului Nicolae Timofti o declarație privind formarea unei majorități parlamentare, semnată de către 56 de deputați, dintre care 34 din Platforma Social-Democrată (20 din PD și 14 foști comuniști ), 13 din PL, 7 din PLDM și fostul liberal-democrat Petru Știrbate.

Astăzi la sediile mai multor partide parlamentare au avut loc proteste.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img16000216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!