ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PPEM a declarat că trece în opoziţie şi nu va susţine niciun candidat la funcţia de premier

15:22 | 15.01.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Partidul Popular European din Moldova (PPEM) va merge în opoziţie şi nu va susţine niciun candidat la funcţia de premier, întrucît unica ieşire din această criză politică ar fi alegerile anticipate, a declarat preşedintele partidului, Iurie Leancă, citat de MOLDPRES.

Iurie Leancă a afirmat astăzi, după şedinţa Consiliului Politic al formaţiunii, că actuala criză politică din ţară a fost provocată de partidele aflate la guvernare în anul 2015. „Clasa politică din R. Moldova s-a discreditat. Alegerile ar fi unica modalitate pentru a readuce legalitatea în fruntea procesului politic din ţară şi pornind de la această analiză ne declarăm în opoziţie faţă de orice candidat la funcţia de premier, inclusiv faţă de Ion Păduraru şi Pavel Filip”, a susţinut Leancă.

„Ne menţinem pe aceeaşi linie, nu semnăm şi nu vom semna pentru candidatul majorităţii declarate. Totodată, am decis că nu vom participa în aceste jocuri politice, care nu au în continuare niciun efect pozitiv asupra societăţii moldoveneşti”, a menţionat deputatul PPEM, Eugen Carpov.

Tot astăzi, preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că formațiunea pe care o conduce nu-l va susține pe Ion Păduraru în funcția de prim-ministru.

„Poziția socialiștilor rămîne fermă. Nu vom susține niciun candidat în actualul Legislativ. Considerăm că doar alegerile parlamentare anticipate sînt o soluție viabilă pentru R. Moldova la această etapă”, a spus Igor Dodon.

Pînă acum, fracțiunile PLDM și PCRM nu și-au expus poziția față de candidatul desemnat la funcția de premier.

Ieri, şeful statului Nicolae Timofti a semnat un decret prin care secretarul general al Președinției, Ion Păduraru, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Astăzi, majoritatea parlamentară declarată a solicitat şefului statului revocarea decretului prin care Ion Păduraru a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru și l-a înaintat la funcția de premier pe ministrul în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16000331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!