ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor va avea un serviciu de control intern

14:07 | 23.01.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Un Serviciu de control intern va fi instituit la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID). Grupul de lucru format prin ordinul ministrului Iurie Chirinciuc a prezentat ieri pachetul de documente care se referă la activitatea serviciului respectiv, subdiviziune similară Corpului de control al Ministerului Transporturilor din România,  informează MOLDPRES.

”Pachetul de documente constituie bazele înființării și funcționării subdiviziunii de control intern, care urmează a fi instituită prin Hotărîre de Guvern”, precizează un comunicat de presă al ministerului.

Conform proiectului de hotărîre, Serviciul control intern va exercita inspecția și controlul privind respectarea reglementărilor interne și internaționale în activitatea entităților subordonate ministerului. Inițiativele de instituire a acestei structuri sînt în concordanță cu standardele Uniunii Europene.

Chestiunea privind activitatea noii structuri a fost discutată în cadrul întrevederii de ieri a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, cu reprezentanții Corpului de control al Ministerului Transporturilor din România.

Directorul Corpului de control sus-numit, comisar-șef de poliție Ion Trocaru, a menționat că Serviciul control intern va oferi ministrului informații obiective și concrete privind activitatea întreprinderilor și agențiilor din subordinea MTID. De asemenea, în cazul în care vor fi identificate indicii rezonabile cu privire la săvîrșirea unor fapte de natură penală, vor fi înștiințate organele abilitate.

Iurie Chirinciuc a spus că datorită bunei colaborări cu instituția de resort din România, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor va putea aplica bunele practici și experiența Corpului de control prin intermediul Serviciului de control intern, care va deveni un instrument important în lupta cu corupția.

Ministrul a dat dispoziții direcțiilor de specialitate să elaboreze și să implementeze, începînd cu 1 februarie 2016, criterii de performanță pentru managerii agențiilor și întreprinderilor din subordinea ministerului.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img16000569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!