ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MTIC a anunţat concurs pentru funcţia de director al Serviciului 112

13:16 | 23.02.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) a demarat lucrările de organizare a sistemului apelurilor de urgență la numărul unic 112. La prima etapă, a fost anunțat concurs pentru selectarea conducătorului Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă, informează MOLDPRES.

La concurs pot participa cetățeni ai R. Moldova care au studii superioare în domeniul administrării, tehnologiei informaţiei, comunicaţiilor sau economiei, dețin experiență de manager, cunosc limba română și cea engleză și n-au împlinit vîrsta de 65 de ani. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 9 martie 2016. Anunțul complet pentru ocuparea funcției de director al Serviciului 112 poate fi accesat pe pagina electronică a ministerului.

Serviciul 112 a fost creat prin Hotărîre de Guvern în februarie curent. Scopul acestuia constă în asigurarea interacțiunii eficiente a serviciilor de urgență pe întreg teritoriul țării, după principiul „ghişeului unic”. Astfel, după ce serviciul va deveni funcțional, cetățenii vor putea să apeleze poliţia, pompierii, asistenţa medicală de urgenţă şi serviciul gaze formînd un singur număr - 112.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, Serviciul 112 va începe să funcţioneze etapizat, deja din 2016, iar în decurs de doi ani sistemul va fi dat în exploatare integral.

Conform Programului de implementare a serviciului, în al II-lea trimestru al anului 2016 urmează să fie desfăşurate licitaţiile de achiziționare a mijloacelor tehnice și a produselor de program necesare pentru funcționarea sistemului informațional. Concomitent vor fi alese sediile Serviciului 112, vor fi efectuate lucrări de amenajare, fiind selectaţi angajaţii care urmează să fie instruiţi.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16001548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!