ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru prima dată în 70 de ani, gazonul stadionului ”Dinamo” a fost arat

14:21 | 09.04.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Gazonul stadionului ”Dinamo” a fost arat săptămîna curentă pentru prima dată în ultimele șapte decenii, relatează MOLDPRES.

”L-am tot îngrijit ani de zile, dar totul se reducea, în ultima instanță, la acțiuni de ordin cosmetic. Acum am decis să-l renovăm totalmente. Peste cîteva zile va fi semănat cu semințe de iarbă nouă, speciale pentru terenurile de fotbal. Costul este de aproximativ 45 mii de lei. Sper ca peste trei-patru luni să fie jucat pe noul gazon primul meci”, a declarat pentru agenție șeful Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, Arcadie Bostan.

Toate lucrările de renovare sînt dirijate de directorul stadionului, Boris Cerba. Potrivit unui proiect în care sînt implicați Comitetul Internațional Olimpic, Federația Internațională de Atletism și Guvernul Republicii Moldova, la toamnă vor demara lucrările de reamenajare totală a stadionului.

Stadionul ”Dinamo” a fost construit în anul 1944, fiind timp de un deceniu unica arenă sportivă din RSSM.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16002845

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!