ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asociaţia băştinaşilor din Ungheni a iniţiat o campanie caritabilă pentru copii

13:22 | 20.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Asociaţia băştinaşilor din oraşul Ungheni a lansat prima sa acţiune în localitatea natală, destinată copiilor. Este vorba de campania de caritate „Dăruieşte bucurii!”, care are loc pînă pe 31 mai și în cadrul căreia sînt adunate mai multe cadouri ce vor fi distribuite pe 1 iunie, în cadrul manifestării dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, informează MOLDPRES.

Asociaţia „Ungheneni de pretutindeni” a fost constituită la 5 mai în cadrul proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală” iniţiat de Guvernul R. Moldova și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare cu finanţarea Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.

La şedinţa de constituire a asociației, băştinaşii ungheneni împreună cu autorităţile locale au punctat un plan de lucru pentru următorii ani ce include mai multe soluţii pentru problemele oraşului. Campania „Dăruieşte bucurii!” are scopul să susţină copiii cu nevoi speciale, familiile defavorizate şi grădiniţele din oraş.

În prezent Asociaţia băştinaşilor din Ungheni are peste o sută de membri, ungheneni stabiliţi cu traiul peste hotare, dar şi în alte localităţi din ţară. Preşedinte al organizaţiei a fost aleasă Lidia Sanduleac, o tînără activistă care are o bogată experienţă de voluntariat, actualmente studentă în China. „Sîntem deschişi pentru toţi pămîntenii noştri care vor să fie alături de oraşul natal”, a afirmat Lidia Sanduleac.

După ce va finaliza campania de caritate pentru copii, Asociaţia băştinaşilor a planificat să editeze broşura „Ungheni – oraş al sculpturilor” pentru a promova localitatea ca destinaţie turistică.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază) 

img16004003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!