ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regiunea de Dezvoltare Nord a stabilit relaţii de colaborare cu judeţul Braşov din România

15:52 | 20.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) din R. Moldova şi Agenţia de  Dezvoltare Durabilă a judeţului Braşov din România au semnat ieri un acord de colaborare. Parteneriatul prevede derularea mai multor proiecte regionale cu susţinerea fondurilor europene, comunică MOLDPRES.

„Ne dorim să aveţi acces la liniile de finanţare de preaderare sau la alte fonduri disponibile. Vrem să vă oferim experienţa noastră, să vă spunem unde am greşit ca să nu repetaţi greşelile noastre şi apoi, împreună, să construim”, a declarat în cadrul ceremoniei de semnare a acordului preşedintele Agenţiei de la Braşov, Mihai Pascu.

La rîndul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, s-a arătat convins că administraţiile publice locale din Regiunea de Nord a ţării vor beneficia în deplină măsură de suportul colegilor din România.

Bazele relaţiilor de cooperare dintre Agenţiile de dezvoltare din cele două ţări au fost puse în luna februarie din acest an. Asta după ce o echipă de la Bălţi a vizitat judeţul Braşov unde s-a familiarizat cu practici de succes în domeniul planificării durabile şi atragerii investiţiilor.

Anterior, relaţii de colaborare au fost stabilite între Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălţi şi Universitatea „Transilvania” din Braşov.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16004010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!