ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie a artiştilor plastici polonezi a fost vernisată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei

16:43 | 20.05.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei de pictură a unui grup de artişti plastici din Polonia cu genericul „Wrocław Now – cîteva chipuri ale ordinii” , informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 74 de lucrări, realizate în ultimii ani de 39 de artişti plastici, cadre didactice la Academia de Artă „E. Geppert” din oraşul Wroclaw din Polonia.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbîrnea, a menţionat că  expoziţia prezintă diverse tendinţe în pictura contemporană, iar lucrările sînt create de artişti din diferite generaţii, de la cei mai tineri, foşti absolvenţi ai Academiei de Artă, deveniţi angajaţi ai instituţiei, pînă la profesori, artişti clasici ai artei poloneze.

„Este o expoziţie excepţională. O parte din aceste lucrări au fost expuse în mai multe oraşe europene. Mă bucur că expoziţia a ajuns şi în R. Moldova. Ea face parte dintr-un context mai amplu: anul acesta, Academia de Arte din Wroclaw a împlinit 70 de ani, iar oraşul Wroclaw a devenit Capitală Culturală Europeană. Polonia este o ţară foarte bogată şi importantă în spaţiul artistic internaţional”, a constatat Tudor Zbîrnea.

Prezent la eveniment, ambasadorul Poloniei la Chişinău, Artur Michalski, a accentuat că asemenea expoziţii ale artiştilor polonezi din diferite generaţii a devenit deja o tradiţie. „Wroclaw este un oraş foarte frumos. Mă bucur că el a devenit în acest an Capitală Culturală Europeană. Expoziţia de astăzi este o carte de vizită a artei contemporane poloneze”, a subliniat oficialul polonez.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 19 iunie.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16004013

img16004013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!