ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scăldatul în lacurile din capitală a fost interzis

12:02 | 23.05.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Apa din toate lacurile din capitală este poluată, iar scăldatul în aceste condiții este interzis. Despre aceasta a anunțat astăzi la ședința operativă a primăriei municipiului Chișinău medicul șef adjunct al Centrului de Sănătate Publică, Mihai Palanciuc, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei, probele de laborator au fost preluate din toate bazinele acvatice pe data de 3 mai curent, iar rezultatele arată că apa conţine microbi periculoşi pentru sănătate, precum helminți bacili și echinococi.

„O cauză a poluării lacurilor este scurgerea murdăriilor direct în apă, astfel se mărește consumul de oxigen de cîteva ori, iar ca rezultat apar diferiți paraziți periculoși pentru sănătate”, a precizat Palanciuc.

De asemenea, acesta a menționat că în veceurile publice de pe plaje ”nu există apă curgătore, iar în aceste condiții nu este posibilă dezinfectarea acestor locuri”.

Responsabilul a recomandat ca aceste zone de agrement să nu fie folosite pînă la înlăturarea tuturor încălcărilor.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16004063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!