ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aaron Coock a cucerit bronzul la Campionatul European de taekwondo

15:26 | 23.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Britanicul naturalizat Aaron Coock (80 kg) a obținut medalia de bronz la Campionatul European de taekwondo, desfășurat în week-end la Montreux (Elveția), relatează MOLDPRES. 

El reprezintă Republica Moldova la turneele internaționale cu începere din aprilie 2015. La recentele europene a acces fără probleme în semifinale, unde i-a cedat cu un scor la limită (0-1) reprezentantului Turciei, Yunus Sari. 

La ceremonia de deschidere a campionatului, președintele Federației Mondiale de Taekwondo WTF, Chung Won Choue, i-a înmînat lui Aaron Cook un premiu special ”Cel mai bun sportiv din Europa al etapelor preliminare din acest sezon”. 

Aaron Coock a cucerit anul trecut la Campionatul Mondial, în premieră în istoria sportului moldovenesc, medalia de bronz. La finele anului a obținut distincția de argint la prestigiosul turneu Grand Prix Final Mexic, ceea ce a semnificat obținerea biletului de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). În 2015 a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean. A susținut în cariera sa 149 de meciuri și în 112 a învins. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16004077

img16004077

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!