ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul turc desemnat Binali Yildirim și-a prezentat guvernul

14:20 | 24.05.2016 Categorie: Externe

Ankara, 24 mai /MOLDPRES/.Premierul turc desemnat, Binali Yildirim, a prezentat marți componența noului guvern, din care fac parte fideli ai președintelui Recep Tayyip Erdogan și în care majoritatea "numelor grele" din executivul precedent își păstrează portofoliile, transmite AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Mevlüt Cavusoglu rămîne la Ministerul de Externe, iar Mehmet Simsek păstrează funcția de vicepremier responsabil cu economia.

Principala modificare este sosirea lui Omer Celik, purtător de cuvînt al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), la afaceri europene, în locul lui Volkan Bozkir, un diplomat de carieră care a negociat acordul controversat din 18 martie cu Uniunea Europeană pentru stoparea fluxului migrator.

Berat Albayrak, ginere și protejat al lui Erdogan, păstrează portofoliul energiei, iar Efkan Ala rămîne ministru de interne.

Binali Yildirim, 60 de ani, a fost ales la conducerea AKP duminică și mandatat de președintele Erdogan cu formarea noului guvern, după retragerea lui Ahmed Davutoglu.

Yildirim a declarat deja că va lucra în favoarea tranziției spre un regim prezidențial, cerut de șeful statului.

 

 

/Editor M.Cucu/

img16004113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!