ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă în R. Moldova

13:43 | 27.05.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Ziua de 1 iunie, în care este marcată Ziua ocrotirii copilului, a fost declarată zi liberă pentru toţi angajaţii din Republica Moldova. În acest sens, Parlamentul a adoptat astăzi un proiect de hotărîre, informează MOLDPRES.

Iniţiativa legislativă a venit din partea deputatului liberal, Alina Zotea, motivînd că copiii trebuie să marcheze această sărbătoare alături de părinţi.

„Am inițiat această propunere legislativă, avînd în vedere că data de 1 iunie este Ziua ocrotirii copilului și trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților”, a susţinut Zotea.

Solicitat de agenţie, deputatul a declarat că, se va depune tot efortul ca în acest an, ziua de miercuri, 1 iunie, să fie declarată zi liberă. „Conform tehnicii legislative urmează să fie modificate cîteva puncte în Codul muncii. Schimbările se fac foarte rapid, însă trebuie să obţinem aviz pozitiv din partea Guvernului, doar în acest caz, hotărîrea va intra în vigoare începînd cu anul curent”, a precizat Zotea.

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată în R. Moldova anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16004228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!