ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moțiunea simplă împotriva viceprim-ministrului pe probleme sociale a fost respinsă de Legislativ

15:29 | 27.07.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Moțiunea simplă inițiată de deputații socialiști împotriva viceprim-ministrului pe probleme sociale, Gheorghe Brega, a fost respinsă astăzi de Parlament, informează MOLDPRES.

Potrivit moţiunii simple înaintate de socialişti, „de la învestirea domnului Brega în funcţia de viceprim-ministru pe probleme sociale, se constată cu îngrijorare înrăutăţirea stării de lucruri în domeniul protecţiei sociale. Populaţia aptă de muncă, în lipsa unor programe sociale, continuă să migreze lăsînd în voia sorţii bătrînii, copiii şi invalizii. Totodată, familiile care cresc, întreţin şi educă copiii sînt lipsite de un suport real din partea statului, iar persoanele cu dizabilităţi trebuie să-şi caute singure de grijă”, se menţionează în document.

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a respins acuzaţiile înaintate de deputaţii PSRM şi a specificat că „domeniul social se află în dependenţă directă faţă de domeniul economic, din acest motiv rezultatele se lasă aşteptate. De la învestirea în funcţie a Guvernului Filip s-au făcut multe lucruri importante şi continuăm să muncim pentru modernizarea sectorului social şi bunăstarea oamenilor”, a declarat Gheorghe Brega.

Moţiunea simplă împotriva viceprim-ministrului pe probleme sociale a fost susținută de 23 de deputați și a fost respinsă de Parlament, după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Tot astăzi, majoritatea parlamentară a respins moțiunea de cenzură inițiată de deputaţii PSRM, PLDM şi trei deputaţi PCRM împotriva Guvernului Filip. Anterior, socialiştii au înaintat alte opt moţiuni simple împotriva miniştrilor Guvernului Filip, toate fiind respinse de majoritatea parlamentară.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16006063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!