ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a lansat un program special pentru susţinerea femeilor antreprenoare

18:27 | 27.07.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, lansarea Programului-pilot „Femei în afaceri”. Documentul are ca scop prioritar oferirea suportului financiar şi consultarea femeilor în iniţierea sau dezvoltarea propriei afaceri, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Programul este divizat în trei componente şi va oferi suport la diferite etape de activitate a întreprinderii, de la lansare pînă la dezvoltarea şi modernizarea acesteia. Totodată, urmează să fie diversificate programele de educaţie antreprenorială şi promovate pe larg istoriile de succes cu implicarea femeilor de afaceri.

Măsurile aprobate susţin dezvoltarea antreprenorialului feminin, care încă este considerat o noutate în Republica Moldova şi necesită o atenţie sporită din partea autorităţilor. Totodată, va fi facilitat accesul femeilor la programele de finanţare şi susţinute iniţiativele de creare a reţelelor de antreprenoriat, îndeosebi, a afacerilor cu potenţial de creştere, orientate spre export sau care introduc inovaţii.

Conform datelor statistice, femeile constituie 51,9% din totalul populaţiei Republicii Moldova, iar rata de ocupare a acestora este 36,5%. În acelaşi timp, doar 27% din numărul total al femeilor au propria afacere.

Programul este lansat iniţial pentru o perioadă de 36 luni, cu costurile de implementare de peste 51,5 milioane lei. Resursele financiare necesare sînt acoperite de Proiectul de asistenţă tehnică pentru implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

Programul-pilot „Femei în afaceri” va fi implementat de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

(Editor L. Alcază)

img16006075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!