ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți salvatori și pompieri au fost decorați pentru lichidarea consecințelor inundațiilor din luna iunie

12:37 | 04.08.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) a decorat astăzi și a menționat cu diplome 11 pompieri și salvatori, care au participat la lichidarea consecințelor inundațiilor din luna iunie curent, informează MOLDPRES.

„În semn de recunoștință pentru exercitarea conștiincioasă a atribuțiilor de serviciu în timpul lichidării situațiilor excepționale, angajații SPCSE au fost decorați cu medalia „Cruce pentru Merit Clasa II” precum și cu diplome de gratitudine pentru munca pe care au depus-o la transportarea materialelor de construcție și la repararea acoperișurile caselor devastate de grindină. Unii dintre aceștia au primit și grade înainte de termen”, se menționează într-un comunicat al SPCSE.

În luna iunie curent, mai multe localități de pe întreg teritoriul țării au fost afectate de ploi torențiale, însoțite de grindină și vînturi puternice. În urma condițiile meteo nefavorabile au fost distruse cîteva sute de hectare de culturi agricole, au fost inundate mai multe localități din raioanele de sud ale țării și au fost distruse mai multe case. Persoanele care au avut de suferit, au primit despăgubiri din partea statului.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16006292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!