ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivii moldoveni au efectuat primele antrenamente de acomodare la Olimpiadă

13:58 | 04.08.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Sportivii moldoveni au efectuat primele antrenamente de acomodare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia), care vor fi inaugurate mîine, 5 august, relatează MOLDPRES.

Înotătorul Alexei Sancov, originar din Tiraspol, a declarat astăzi pentru site-ul sports.md că a rămas impresionat de condițiile de concurs oferite de organizatori. ”Ne acomodăm încetul cu încetul la diferența de fus orar. Condițiile de concurs sînt excelente. Piscina este enormă, spațioasă. Apa este foarte curată, ”ușoară”. Sincer vorbind, am rămas profund impresionat de ceea ce am văzut. Visul meu este să obțin un autograf de la celebrul înotător american Michael Phelps, deținătorul celor mai multe medalii olimpice”, a declarat tînărul performer. 

Michael Phelps (31 de ani) a obținut 22 de medalii olimpice (18 de aur, două de argint și 2 de bronz), fiind cu aceste distincții cel mai titrat performer în istoria Olimpiadelor. 

Alexei Sancov este cel mai tînăr membru al delegației sportive moldovenești. Pe 17 octombrie curent va împlini 17 ani. El are în palmares următoarele performanțe: argint la Campionatul European de juniori (200 metri, stil liber), trei medalii de aur și una de argint la Festivalul European al Tineretului. Potrivit experților, participarea sa va fi un succes dacă se va califica în faza următoare a concursului de natație.

La Olimpiadă s-a calificat și o înotătoare, Tatiana Chișca din Bălți. Cel mai bun înotător moldovean este Iurie Bașcatov, medaliat cu argint la Olimpiadele de la Seul (1988) și Barcelona (1992), proba ștafetă 4x100 metri.

Olimpiada de la Rio de Janeiro a demarat ieri cu meciurile din cadrul turneului de fotbal.

Lotul moldovean este alcătuit din 23 de sportivi. Arcașa Alexandra Mîrca va fi prima care se va încadra mîine în concurs.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16006297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!