ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concurs al proiectelor editoriale pentru anul 2017 a fost iniţiat de Ministerul Culturii

17:13 | 10.08.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii a lansat concursul privind finanţarea de la bugetul de stat a proiectelor editoriale pentru anul 2017. Cuantumul alocaţiilor bugetare pentru concurs este de aproximativ 3 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, Ecaterina Rudakov, consultant principal în Direcţia Patrimoniului Cultural a Ministerului Culturii, a menţionat că editurile interesate urmează să depună dosarul de participare, prin completarea unui formular on-line.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 30 septembrie 2016.

Potrivit sursei citate, prioritatea Programului pentru editarea cărţii naţionale – 2017 o constituie promovarea imaginii Republicii Moldova, prin intermediul cărţilor editate, în perspectiva participării la tîrgurile internaţionale de carte.

Este vorba de ediţii-cărţi de vizită (a Republicii Moldova) bilingve, trilingve sau editate în limbile engleză, germană, franceză care prezintă/conţin performanţe în diferite domenii ale vieții social-economice şi culturale.

De asemenea, vor fi acceptate ediţii de utilitate culturală, pentru bibliotecile publice, care să includă valorificarea moştenirii literare, culturale, științifice, precum şi a istoriei recente a Republicii Moldova (ultimii 100 de ani), operele literare, culturale şi științifice a autorilor contemporani care s-au afirmat în domeniul lor.

În 2016, pentru editarea cărţii naţionale au fost alocate 3 milioane de lei. În cadrul concursului pentru anul curent au fost selectate 71 de titluri de carte.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16006427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!