ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vasile Bolea: „Văd R. Moldova în viitor o țară independentă, neutră, reîntregită și cu cetățenii ei veniți acasă”

09:21 | 20.08.2016 Categorie: Politică

Republica Moldova: 25 de ani de Independenţă

Vasile Bolea, deputat în Parlamentul R. Moldova, fracțiunea PSRM

Întrebare: După declararea independenței, Republica Moldova a putut urma trei căi de dezvoltare: independentă, unionistă, ori strîns dependentă de CSI (mai nou, Uniunea Euroasiatică). Dacă am lua-o azi de la capăt, ce cale ați alege?

Răspuns: Dacă azi am lua-o de la capăt, aș alege aceeași cale, numai fără a repeta greșelile din trecut (mă refer la izbucnirea diferendului transnistrean). Independența țării noastre ne-a oferit mai multe perspective. Personal m-am remarcat în sport și am avut onoarea să reprezint țara noastră peste hotare. Am apărat drapelul țării și i-am făcut pe cei străini să se ridice în picioare cînd era arborat tricolorul și cu mîndrie se intona imnul R. Moldova. În lume sînt peste două mii de etnii și naționalități, însă state mai puține, de aceasta trebuie să prețuim faptul că avem casa noastră – R. Moldova. Casă, care am moștenit-o de la străbuni, iar acum trebuie să o transmitem viitoarelor generații. Da, poate ceva nu ne place în casa noastră, poate este dezordine, sau necesită reparații, totuși ordinea trebuie să o facem cu toții împreună - cei peste patru milioane de moldoveni și nimeni alții.

Întrebare: Ce viitor vedeți pentru R. Moldova?

Răspuns: În opinia mea, R. Moldova ca stat are viitor, acesta este construit zilnic de către noi. Astfel, cum vom munci pentru acest viitor, așa va fi el mîine. Personal văd R. Moldova în viitor o țară independentă, neutră, reîntregită și cu cetățenii ei veniți acasă. Problemele economice le vom rezolva, dar toți împreună, într-o echipă formată din peste patru milioane de coechipieri care au un singur scop și o singură cauză. Cauza este Republica Moldova.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!