ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În oraşul Ungheni au fost majorate tarifele la apă

11:16 | 20.08.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/.  Consiliul orăşenesc Ungheni a aprobat recent o decizie potrivit căreia unghenenii vor plăti mai scump pentru livrarea apei potabile şi canalizare, transmite MOLDPRES.

Conform hotărîrii, din luna august, populaţia va plăti pentru aceste servicii 12,95 lei pentru un metru cub, întreprinderile bugetare şi un şir de agenţi economici vor achita 26,99 lei, iar întreprinderile industriale şi alţi agenţi economici – 38,47 lei per metru cub de apă.

Potrivit Întreprinderii municipale “Apă-Canal Ungheni”, în contextul situaţiei economice actuale majorarea tarifelor la apa potabilă și canalizare nu a putut fi evitată.

“Pentru a ajunge la robinetele consumatorilor apa din rîul Prut trece printr-un complex de proceduri tehnologice complicate și destul de costisitoare. Este vorba despre un consum mare de energie electrică, de materiale de purificare, conducte sigure și de un potențial uman calificat. Sînt costuri care, pe parcursul anilor, au crescut în valoare, iar prețul apei livrate nu mai justifica cheltuielile. Actualizarea tarifului este necesară pentru a putea, în primul rînd, întreține și apoi, dezvolta și moderniza serviciul public de alimentare cu apă potabilă și de canalizare”, a menționat Petru Scutaru, directorul ÎM „Apă-Canal” Ungheni.

Ultima ajustare a tarifelor la Ungheni a avut loc în iulie 2013.

Conform unor date, pentru un metru cub de apă locuitorii orașului Chișinău achită 12,09 lei, cei din Bălți – 14,98 lei. La Soroca se plăteşte cîte 15,90 lei per metru cub, iar la Cahul – 19,50 lei, în timp ce orheienii sînt nevoiți să scoată din buzunare cîte 22,60 lei pentru fiecare metru cub de apă.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16006673

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!