ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ştefan Secăreanu: “Să umplem ţara asta de iubire!”

09:49 | 21.08.2016 Categorie: Politică

Republica Moldova: 25 de ani de Independenţă

Ștefan Secăreanu, jurnalist, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova 

Întrebare: După declararea independenței, Republica Moldova a putut urma trei căi de dezvoltare: independentă, unionistă, ori strîns dependentă de CSI (mai nou, Uniunea Euroasiatică). Dacă am lua-o azi de la capăt, ce cale ați alege?

Răspuns: Din păcate, după 25 de ani încă nu sîntem liberi! Cuvintele-cheie din Declarația de Independență - „Republica Moldova este un stat suveran, independent şi democratic, liber  să-şi hotărască prezentul şi viitorul, fără nici un amestec  din afară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale”- rămîn a fi și azi un deziderat al cetățenilor Republicii Moldova, cei rămași încă acasă și cei împrăștiați în toate colțurile lumii.

Întrebare: Ce viitor vedeți pentru R. Moldova?

Răspuns: Să umplem țara asta de iubire ca  să dăm naștere unei clase politice morale, responsabile în fața lui Dumnezeu și în fața propriului popor!

Pentru ca libertatea să nu devină anarhie, ea trebuie unită cu iubirea, căci iubirea responsabilizează, ne învață morala creștină. Exerciţiul responsabilităţii descoperă omului iubirea sinceră pentru ceilalţi!

Aceasta este condiția fundamentală pentru prosperarea noastră.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16006676

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!