ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Halterofilul Serghei Cechir va urca pe locul 6 în topul olimpic

13:25 | 21.08.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Halterofilul moldovean Serghei Cechir va urca de pe locul 7 pe 6 în clasamentul  turneului din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, relatează MOLDPRES.

Asta după ce ocupantul locului trei, Izzat Artykov (Kîrgîzstan) a fost depistat pozitiv la controlul antidoping și, conform regulamentului, va fi descalificat, iar medalia cucerită îi va fi retrasă.

Astfel, Serghei Cechir va fi pînă la această zi al treilea performer moldovean în topul echipei,  după ocupanții locurilor 5 Alexandru Șpac (haltere, 77 kg) și Zalina Marghieva (aruncarea ciocanului).

În concurs au mai rămas luptătorul de stil liber Nicolae Ceban (97 kg) și maratonistul Roman Prodius. În primul meci Nicolae Ceban se va întîlni cu românul naturalizat Albert Saritov, cecen de origine. Potrivit presei române, în cazul în care Albert Saritov va deveni campion olimpic, autoritățile cecene în persoana lui Ramzan Kadyrov i-au promis un cal arab de rasă aleasă, un Mercedes performant și… 10 kilograme de aur.

Jocurile Olimpice se vor încheia în noaptea spre luni. În clasamentul medaliilor cucerite conduc selecționatele Statelor Unite al Americii, Marii Britanii și Chinei.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img16006685

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!