ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a aprobat programul pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale

15:03 | 23.08.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru funcția de Președinte al R. Moldova din data de 30 octombrie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit preşedintelui CEC, Alina Russu, înregistrarea grupurilor de iniţiativă se va efectua în perioada 31 august - 9 septembrie anul curent. „După eliberarea legitimaţiilor va demara procesul de colectare a semnăturilor în susţinerea candidaţilor la funcţia de Preşedinte al ţării. Ulterior, pînă la 30 septembrie, grupurile de iniţiativă vor prezenta la CEC semnăturile colectate, în aceeaşi zi va începe şi agitaţia electorală”, a spus Russu.

„În ziua alegerilor cetăţenii vor avea posibilitatea să participe la scrutin între orele 7.00 şi 21.00. În cazul unui număr mare de persoane votante, secţiile de votare vor activa încă două ore”, a menţionat preşedintele CEC.

Ieri CEC a anunţat că numărul total al cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) depășește cifra de 3,2 mln, dintre care doar 2,8 mln de cetățeni cu drept de vot sînt atribuiți pe circumscripții.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!