ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău s-a discutat despre proiectele finanțate de Guvernul României în domeniul dezvoltării regionale în R. Moldova

16:04 | 25.08.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtcă, a avut astăzi o întrevedere cu omologul său român, Vasile Dîncu, vicepremier, ministru al  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România. Întrevederea s-a desfășurat în cadrul vizitei oficiale în Republica Moldova a Prim-ministrului României, Dacian Cioloș, informează MOLDPRES. 

Serviciul de presă al MDRC a precizat că  în cursul întrevederii cei doi oficiali au discutat despre proiectele finanțate de Guvernul României în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova și colaborarea bilaterală dintre cele două țări. 

Ministrul Vasile Bîtcă a mulţumit Guvernului României pentru suportul oferit și contribuția valoroasă în domeniul dezvoltării regionale a Republicii Moldova. „Îmi exprim aprecierea deosebită pentru toate progresele comune, realizate în baza Acordului interguvernamental semnat în anul 2010, și speranța în dezvoltarea și aprofundarea cooperării fructuoase. Să continuăm în același spirit ceea ce am început deja", a  subliniat ministrul. 

Vasile Bîtcă a mai declarat că Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va fi în continuare puternic angajat în implementarea acordului sus-numit și, în acest sens, Guvernul României rămîne a fi un partener strategic în susținerea politicilor prioritare ale statului.

La rîndul său, viceprim-ministrul Vasile Dîncu a reiterat intenția pentru continuarea proiectelor inițiate în Republica Moldova. "Prevedem posibilitatea ca localitățile preferențial rurale din R. Moldova, care dispun de acorduri de parteneriat cu localitățile din România să implementeze proiecte comune pentru beneficiul direct al cetățenilor", a precizat sursa citată. 

De asemenea, oficialul român a lansat invitația pentru specialiștii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, precum şi  celor din Agențiile de Dezvoltare Regională,  pentru discuții într-un format extins și elaborarea unor planuri comune de acțiuni. 

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan)

img16006813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!