ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova marchează 25 de ani de independență

09:41 | 27.08.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Republica Moldova marchează astăzi 25 de ani de la proclamarea independenței, votată de către Parlament pe 27 august 1991, informează MOLDPRES.

Manifestările dedicate acestui eveniment au demarat cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfînt” din Chișinău.

Programul oficial va continua în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) cu un spectacol de inaugurare a Zilei Independenţei Republicii Moldova. Acesta va include parada militară, spectacolul muzical-coregrafic „Hora Neamului”, spectacolul folcloric „Pentru tine – ţară …”, în cadrul căruia va fi organizată parada portului popular, şi parada fanfarelor.

Spectatorii vor avea, de asemenea, ocazia să asculte cele mai apreciate piese din folclorul naţional şi să admire dansurile populare în interpretarea ansamblului „Joc”, în cadrul caleidoscopului folcloric „Trandafir de la Moldova”. Totodată, va fi prezentată o retrospectivă a evenimentelor culturale dedicate sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova” din anii 1991-2015 şi un colaj documentar în aer liber „Moldova Suverană”.

În seara zilei, în PMAN, va fi prezentat spectacolul muzical-poetic „Legarea timpurilor”, care va culmina cu lansarea focurilor de artificii. Programul de sărbătoare se va încheia cu un recital al formaţiei „Zdob şi Zdub”.

Manifestări dedicate Zilei Independenței au loc astăzi în toate orașele țării.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!