ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

James D. Pettit: „Sperăm la alți 25 de ani de parteneriat și progres”

10:05 | 27.08.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit, a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 25 de ani de Independență a Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Urările au fost transmise prin intermediul unui filmuleț video. „Sîntem mîndri că am fost printre primele țări care au recunoscut independența R. Moldova. În acești 25 de ani țara a făcut progrese pe calea integrării în Uniunea Europeană și a depus eforturile necesare pentru a se apropia de standardele europene, a-și consolida economia și a-și dezvolta societatea”, a spus James D. Pettit.

Oficialul a mai specificat că 25 de ani este o vîrstă fragedă pentru un stat. „Astfel, fiind o națiune tînără, R. Moldova mai are de făcut mai mulți pași spre progresul de care să se bucure toți cetățenii, pași care vor solicita dedicație totală valorilor democratice. SUA a fost alături în calitate de prieten și partener de dezvoltare și sîntem bucuroși să continuăm această minunată colaborare. 25 de ani împreună, 25 de ani de relații bilaterale cu SUA, și după cum a declarat Președintele SUA, Barack Obama, sperăm la alți 25 de ani de parteneriat și progres. La mulți ani R. Moldova!”, a menționat James D. Pettit.

În acest an Republica Moldova marchează 25 de ani de la obţinerea Independenţei, votată de către Parlament pe 27 august 1991.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!