ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea ţării a felicitat cetăţenii cu prilejul aniversării Independenței

10:55 | 27.08.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Conducerea ţării a felicitat astăzi cetăţenii cu prilejul aniversării a 25 de ani de Independență, informează MOLDPRES.

După depunerea florilor la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfînt” din Chișinău, Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a declarat că este bucuros pentru faptul că cetăţenii trăiesc cu sentimentul de independenţă. „Le doresc tuturor concetăţenilor să fie sănătoşi, să realizeze tot ce şi-au propus într-o societate liberă şi independentă. Aici, cu 25 de ani în urmă s-au adunat mulţi oameni dornici de libertate şi independenţă, faţă de imperiul în care noi am trăit, realizînd cu succes acest ideal”, a menţionat şeful statului.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a afirmat că în această zi este copleşit de sentimente contradictorii. „Simt un sentiment de tristeţe pentru cei care și-au sacrificat viaţa, pentru rudele şi apropiaţii lor. Totodată, trăiesc sentimente de bucurie, pentru că nu contează că e mică ţara, dar contează spiritul şi oamenii. Noi avem oameni buni şi frumoşi, care zi de zi pun umărul la construcţia statului şi consolidarea R. Moldova”, a specificat Candu.

„Libertatea şi independenţa sînt cele mai importante valori ale omenirii. R. Moldova este independentă şi aduc felicitări cetăţenilor în această zi de sărbătoare. Timp de 25 de ani de la obţinerea independenţei, am avut şi urcuşuri şi coborîşuri, dar am toată certitudinea că R. Moldova va merge pe drumul corect spre dezvoltare şi prosperitate”, a susţinut Prim-ministrul Pavel Filip.

În timpul depunerii de flori la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfînt” din Chișinău, susţinătorii campaniei „Nu mă tem”, printre care membri şi simpatizanţi ai Platformei Demnitate și Adevăr şi ai Partidului Nostru, au organizat în perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale un protest împotriva guvernării.

Referindu-se la manifestaţia organizată, speakerul Andrian Candu a afirmat că „toţi au dreptul să protesteze, dar nu înţeleg cum poţi să organizezi manifestaţii atunci cînd se intonează imnul de stat, cînd se dau onoruri, cînd stă în faţa ta Ştefan cel Mare şi Sfînt şi totodată să blamezi tot ce este suprem pentru R. Moldova. Probabil, aceşti oameni nu au valori”, a adăugat Candu.

„Ziua Independenţei este o sărbătoare pentru ţară, azi nu este o zi în care să se vorbească despre ură şi dezbinare şi cred că este inacceptabil să faci campanie electorală într-o astfel de zi. Astăzi trebuie să fie o zi pozitivă cu mesaje pozitive, întrucît ţara trebuie să fie guvernată de cei care construiesc, şi nicidecum de cei care dezbină", a precizat Premierul Pavel Filip.

În acest an Republica Moldova marchează 25 de ani de la obţinerea Independenţei, votată de către Parlament pe 27 august 1991.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006867

img16006867

img16006867

img16006867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!