ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA și Rusia nu au ajuns la un acord privind Siria

11:58 | 27.08.2016 Categorie: Externe

Geneva, 27 aug. /MOLDPRES/. Statele Unite și Rusia nu au reușit vineri să ajungă la un acord privind un armistițiu de 48 de ore la Alep și o cooperare militară extinsă împotriva combatanților islamiști din Siria, anunță REUTERS, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Secretarul de stat american John Kerry și ministrul rus de externe Serghei Lavrov au susținut o conferință de presă comună după o zi de dialog la Geneva. Ei au anunțat că experții celor două părți vor continua să dezbată detaliile unui acord în zilele următoare.

"Nu vrem să încheiem un acord de dragul unui acord. Vrem să facem ceva eficient, care funcționează pentru poporul sirian, care face regiunea mai stabilă și mai sigură, și pentru asta ne-am așezat la masă aici, în Geneva, ca să găsim o soluție politică", a declarat Kerry.

(Editor M. Jantovan)

img16006871

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!