ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O Paradă Militară a fost organizată în centrul capitalei

12:38 | 27.08.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. O Paradă Militară a fost organizată astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din capitală, cu ocazia marcării a 25 de ani de Independenţă, informează MOLDPRES.

În premieră, la parada din acest an au defilat contingente din România, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ucraina, Lituania şi Polonia.

La eveniment a fost prezentă conducerea R. Moldova, diplomaţi, miniştri ai Apărării şi reprezentanţi ai armatelor din Polonia, România, Germania, Belarus, Ucraina, Turcia, Ungaria, Franţa, Lituania, dar şi mii de cetăţeni din toată ţara.

La parada militară din acest an au participat peste 2 000 de militari, iar prin PMAN au trecut 36 de unităţi de tehnică militară şi sisteme de armament din dotarea Armatei Naţionale. Acestea au fost urmate de 22 autospeciale de intervenţie ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne şi automobile din dotarea Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Parada militară consacrată aniversării a 25 de ani de la proclamarea independenţei R. Moldova s-a încheiat cu evoluarea orchestrei mixte a garnizoanei Chişinău, formată din cinci orchestre militare: Orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova, Orchestra Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova” din Bălţi, Orchestra Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare şi Sfînt” din Chişinău, Orchestra Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul, Orchestra model a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne, precum şi Fanfara Poliţiei de Frontieră a MAI.

Ultima paradă militară a avut loc la Chişinău în anul 2011.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006872

img16006872

img16006872

img16006872

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!