ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova sărbătorește 25 de ani de independență

15:31 | 27.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Republica Moldova sărbătorește astăzi 25 de ani de independență. La inaugurarea programului de manifestări dedicate Sărbătorii Naționale ”Ziua Independenței”, desfășurate în Piața Marii Adunări Naționale, a participat și Președintele Parlamentului Andrian Candu, alături de conducerea țării, deputați, miniștri, diplomați, oameni de cultură și artă, alți oficiali, precum și locuitori ai capitalei, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Andrian Candu a adresat cetățenilor Republicii Moldova sincere felicitări și urări de bine cu ocazia Zilei Independenței, dorindu-le bunăstare și noi realizări.

”În această zi sînt copleșit de emoții atît de bucurie, cît și de tristețe, gîndindu-mă la cei care și-au sacrificat viața pentru ca noi astăzi să sărbătorim Ziua Independenței. Sînt și emoții de bucurie pentru că nu contează că e mică țara, ci spiritul care există în ea, iar noi avem oameni buni, frumoși, cu devotament, care, zi de zi, pun umărul la construcția a tot ceea ce înseamnă Republica Moldova. În ziua cînd sărbătorim un sfert de secol doresc tuturor cetățenilor ”La mulți ani” și să ne ajute Dumnezeu în tot ceea ce facem pentru a avea un stat puternic, integru și cu bunăstare pentru cetățeni”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, speakerul a asistat la Parada militară, cu participarea militarilor din 12 țări și la Parada portului popular, aflată la a IV-a ediție.

Programul de manifestări dedicate Zilei Independenței a debutat, tradițional, în dimineața zilei, cu depuneri de flori la monumentele ”Ștefan cel Mare și Sfînt” și „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”.

(Editor M. Jantovan)

img16006878

img16006878

img16006878

img16006878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!