ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul se va convoca vineri în prima ședință din sesiunea de toamnă

16:17 | 21.09.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul se va convoca vineri, 23 septembrie curent, în prima ședință din sesiunea de toamnă. Decizia a fost anunţată astăzi de speakerul Andrian Candu după şedinţa Biroului permanent al Legislativului, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Andrian Candu, şedinţa va începe la ora 13.00. „A fost votată ordinea de zi, în care se regăseşte subiectul ce vizează numirea viceguvernatorilor la Banca Naţională a Moldovei. Tot vineri va avea loc şi şedinţa Consiliului Parlamentar pentru Integrare Europeană, unde se va discuta despre implementarea Acordului de Asociere cu UE şi cel de Liber Schimb”, a declarat preşedintele Parlamentului.

„În această sesiune ne vom axa pe continuarea reformelor în domeniul justiţiei, lupta cu corupţia, reforma procuraturii, domeniul energetic şi cel financiar-bancar, precum şi îndeplinirea precondiţiilor impuse de Fondul Monetar Internaţional”, a specificat Candu.

Tot în contextul începerii sesiunii parlamentare de toamnă, Consiliul Coaliției de Guvernare (CCG) s-a reunit ieri într-o ședință de lucru pentru a discuta despre subiectele care țin de situația social-politică din R. Moldova. „Reprezentanții Coaliției de Guvernare au convenit asupra necesității suportului pentru măsurile și acțiunile întreprinse de Guvern, ce reiese din Acordul de Asociere. În acelaşi timp, s-a convenit să fie examinate și aprobate o serie de proiecte cu finanțare externă, printre care proiectul „Agricultura Competitivă” și cel de modernizare a administrației fiscale”, se menţionează într-un comunicat de presă al CCG.

Conform Regulamentului Parlamentului, sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16007490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!