ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip a propus noi domenii de cooperare în cadrul Dialogului Strategic moldo-american

10:14 | 22.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Sub-secretarul pentru diplomaţie publică şi afaceri publice al Departamentului de Stat, Richard Stengel, în marja participării la Segmentul Înalt al Adunării Generale ONU, la New York, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În cadrul întîlnirii, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale, situaţiei mass-media din Republica Moldova şi reformelor promovate în domeniul audiovizualului, precum şi în legătură cu noi domenii de colaborare în cadrul dialogului bilateral moldo-american.

Astfel, Pavel Filip a informat partenerii americani cu privire la acţiunile întreprinse de către Guvern în vederea promovării libertăţii mass-media şi a pluralismului de opinii în Republica Moldova. Totodată, şeful Executivului a lansat propunerea de a include în cadrul de cooperare moldo-american noi domenii de interes, precum ar fi securizarea spaţiului informaţional al ţării şi combaterea provocărilor la adresa spaţiului mediatic autohton. Iniţiativa a fost salutată de înaltul oficial american.

La rîndul său, Richard Stengel a salutat progresele înregistrate de actualul Guvern în implementarea angajamentelor asumate şi a reiterat susţinerea plenară a Statelor Unite ale Americii pentru realizarea programului de reforme, inclusiv în domeniul mass-media.

(Editor L. Alcază)

img16007502

img16007502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!