ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diplomații străini, acreditați la Chișinău, au fost familiarizați cu programul aplicațiilor „Scutul de Foc 2016”

17:08 | 22.09.2016 Categorie: Politică

Chișinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naţionale au demonstrat că pot fi la același nivel cu camarazii altor țări, chiar dacă nu dispun de cel mai modern armament şi echipament. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Apărării, Anatol Șalaru, la Baza de instruire militară, unde se desfășoară exercițiul multinațional „Scutul de Foc 2016”, informează MOLDPRES. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, Anatol Șalaru a mai menționat că pentru instituția militară națională este foarte importantă colaborarea cu trupele din România şi SUA, care participă cu efective la aceste aplicații. ”Am văzut astăzi că aceștia au interacționat perfect, ceea ce demonstrează că militarii noștri sînt interoperabili cu militarii din ţările NATO”, a spus ministrul Şalaru.

Ministerul Apărării a organizat o tură de familiarizare cu aplicațiile de la Baza militară pentru reprezentanţii corpului diplomatic și ataşaţii militari acreditați în Republica Moldova.

Oficialitățile au participat la un briefing de informare despre exercițiul, au vizitat cîteva locuri de instrucție şi au asistat la o demonstrație de trageri din diferite tipuri de armament cum ar fi: tunul 2A-36, obuzierul M-30, tunul obuzier D-20 şi tunul antitanc MT-12.

Exercițiul „Scutul de Foc 2016” se desfășoară în perioada 11-24 septembrie curent, cu participarea a circa 300 de militari din Republica Moldova, România şi Statele Unite ale Americii. Scopul aplicațiilor este pregătirea subunităților de artilerie şi creșterea interoperabilității dintre militarii celor trei țări. Contingentele participante se antrenează la executarea tragerilor de luptă din poziții de tragere acoperite, precum şi la conducerea mașinilor de luptă şi tragerilor de luptă cu plutoanele şi în cadrul bateriilor mixte.

(Reporter V. Rusu, editor L. Alcază)

img16007528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!