ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca „Ion Creangă” a deschis un centru de excelenţă şi formare

14:13 | 23.09.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. La Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” din Chişinău a avut loc astăzi inaugurarea Centrului de Excelenţă şi Formare, creat în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Programul „Novateca”, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat Secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, directorul Programului „Novateca”, Evan Tracz, bibliotecari şi cititori.

Solicitată de MOLDPRES, directoarea instituţiei Claudia Balaban a menţionat că Centrul de Excelență și Formare va organiza activități pentru mai multe categorii de utilizatori: adolescenți, părinți, bunici, educatori și profesori. Aceştia vor putea beneficia de diverse instruiri în utilizarea tehnologiilor informaționale, preponderent a tabletelor, de laboratoare de studiu și ateliere de creație bazate pe aplicațiile pe tabletă.

Potrivit sursei citate, copiii au avut deja ocazia să participe la ateliere de animație pe tabletă, să folosească tabletele la ora poveștilor și sînt nerăbdători să poată participa și la alte activități de acest gen.

La rîndul său, directorul adjunct al bibliotecii, Eugenia Bejan, a afirmat că Centrul are un program de instruiri pentru 23 de formatori din biblioteci raionale și municipale, care, la rîndul lor, vor instrui bibliotecarii din cele 59 de biblioteci pentru copii implicate în dezvoltarea serviciilor bazate pe utilizarea tabletelor.

„Ulterior, vor beneficia de acțiuni de instruire la diverse subiecte toți bibliotecarii din cele 118 biblioteci pentru copii, precum și bibliotecarii școlari, care au nevoie de noi cunoștințe și abilități pentru a moderniza oferta de servicii”, a precizat Eugenia Bejan.

Centrul este dotat cu 10 tablete, cinci calculatoare și două laptopuri, WiFi gratuit, proiector și ecran de proiecție, imprimantă multifuncțională și alte echipamente periferice.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img16007556

img16007556

img16007556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!