ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu șeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din R. Moldova

18:04 | 23.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi o întrevedere cu șeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Republica Moldova Haris Hajrulahovic şi ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul pentru reintegrare.

Cu această ocazie, Haris Hajrulahovic l-a informat pe vicepremier despre politicile de sănătate promovate de OMS, inclusiv prin intermediul biroului din Moldova, obiectivele strategice ale organizaţiei, domeniile prioritare de acţiune, proiectele implementate și cele în proces de derulare, activităţile desfăşurate, perspectivele de cooperare, precum şi posibilitățile de extindere a asistenţei în regiunea transnistreană, prin intermediul programelor gestionate de experții OMS în comun cu reprezentanții autorităților naționale competente.

Ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan a apreciat înalt conlucrarea eficientă pe multiple planuri dintre Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova şi OMS, care se desfăşoară în baza unui acord bianual ce defineşte priorităţile de cooperare.

La rîndul său, vicepremierul a vorbit despre sprijinul acordat de Guvernul Republicii Moldova populaţiei din raioanele de est ale ţării, iniţiative şi activităţi concrete îndreptate spre îmbunătățirea în regiune a situației în domeniul sănătăţii publice.

Gheorghe Bălan s-a referit, în special, la unele aspecte de interacţiune a experților din partea Chișinăului și Tiraspolului în cadrul grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătăţii și a evidenţiat perspectivele de promovare a unor inițiative pe linia de referință cu implicarea actorilor relevanți de pe ambele maluri ale Nistrului, respectînd platformele de dialog agreate în procesul de negocieri.

În contextul temelor discutate, s-a pledat pentru menținerea unei comunicări constructive şi eficiente pe viitor.

(Editor A. Răileanu)

img16007571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!