ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cutremurele puternice pot da replici, dar cu magnitudine slabă, potrivit specialiştilor

10:56 | 24.09.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Mai mulţi experţi au calificat cutremurul cu magnitudinea de 5.0 produs noaptea trecută “drept cel mai puternic în ultimii 25 de ani”, fiind similar celui care a avut loc în Republica Moldova la 31 mai 1990, notează MOLDPRES.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne a anunţat astăzi că pe teritoriul ţării nu au fost înregistrate pagube materiale, iar directorul Centrului Seismologic de la Institutul de Geologie şi Seismologie al Academiei de Ştiinţe din Moldova, Ion Ilieş, a afirmat că, de regulă, seisme de asemenea intensitate nu produc avarieri.

Totodată, specialistul a specificat că de obicei “după astfel de şocuri nu urmează replici sau, dacă sînt, acestea au o magnitudine slabă”. “După 37 de minute de la producerea cutremurului din noaptea trecută a mai fost înregistrat unul, cu intensitatea de 2,7 grade pe scara Richter”, a menţionat Ion Ilieş, citat de ziarulnational.md.

De la începutul anului curent, pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate peste 160 de cutremure, dintre care doar șase au avut magnitudinea mai mare de 4 grade pe scara Richter.

(Reporter L.  Grubîi, editor L. Alcază) 

img16007585

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!